Грађевински факултет Суботица

Универзитет у Новом Саду

Информације

Информације о одржавању наставе и консултација за време ванредног стања.
03.04. ПРИЈАВЕ ЗА #GISContest СУ ОТВОРЕНЕ!
>> Плакат
Тимови своје учешће могу да пријаве преко линка, кликом на опцију REGISTER: http://www.giscontest.com/en/
На #GISContest-у студенти ће имати прилику да се такмиче из четири категорије, а то су:
   ☇ Мапирање
   ☇ Развој софтвера
   ☇ Анализа података
   ☇ Истраживачки рад
 • За једну групу (од 1-4 учесника), пријављује се само једна особа - Team leader, остале чланове екипе и ментора/инструктора (1 или 2) уписујете у ПОЉЕ ПРИМЕДБЕ (Remarks field).
 • Учешће на такмичењу је БЕСПЛАТНО, а сви радови су базирани на развоју и коришћењу софтвера компаније SuperMap Software Co., Ltd.
 • ТЕМУ рада бирате самостално.
 • Лиценце и софтвере неопходне за израду радова можете пронаћи на сајту: https://www.supermap.com/en-us/html/down.html ! Након пријаве ћете добити детаљније инструкције о коришћењу и употреби софтвера.
 • У наредним данима биће организована серија онлина тренинга и консултација, а током свих дана трајања такмичења имаћете подршку компаније и координатора.
 • На такмичење се могу пријавити средњошколци и студенти СВИХ НИВОА СТУДИЈА наука где се GIS примењује (геодезија, геоинформатика, пољопривреда, заштита животне средине, шумарство, урбано планирање, геологија, георгафија,...).
 • Пријављивањем на GIS Contest остварујете могућност да освојите бројне награде, да се запослите и радите стручну праксу у овој компанији, а једна од могућности је и посета компанији у Пекингу.
 • Такмичење траје до Августа 2020. године.
За сва додатна питања, можете се јавити на мејл: Skye LEI, развојни менаџер компаније leijiaqi@supermap.com или Сузана Шормаз, координатор такмичења suzanasormaz.ss@gmail.com
Новости везане за GIS такмичење,можете пратити на страницама: Instagram и Facebook
01.04. Одлука Сената Универзитета у Новом Саду о радњама и роковима у поступцима који су у надлежности Универзитета у Новом Саду за време важења ванредног стања, која је једногласно донета на 18. ванредној седници Сената Универзитета у Новом, одржаној електронским путем са роком за изјашњавње до 27.марта 2020. године, а у складу са Одлуком о проглашењу ванредног стања на територији Републике Србије (”Сл. гласник РС” бр. 29/20) од 15.03.2020. године и дописом Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије број 612-00-00457/2020-06 од 17.03.2020. године.
24.03. Обавештење
Сви студенти који слушају наставу на ОАС Геодезије, припремну наставу на мастер курсу, као и сви студенти који слушају неки од геодетских предмета, а који држе наставници са катедре за геодезију, могу у овом периоду да се јаве предметним наставницима у вези консултација, размене литературе, дефинисања начина припреме за полагање испита и др.
Мејл адресе за контакт наставникаи и асистената са Катедре за Геодезију су:
Проф. др Милан Трифковић: milan@geosoft.rs
Проф. др Синиша Делчев: delcev.sinisa@gmail.com
Проф. др Вукан Огризовић: vukan@gf.uns.ac.rs
Проф. др Јелена Гучевић: jgucevic@gf.uns.ac.rs
Проф. др Мирослав Кубурић: geodelta@geoput.com
Стефан Миљовић: stefan@gf.uns.ac.rs
Дијана Ђурић: dijana.djuric.gf@gmail.com
23.03. Обавештење о акцијама добровољног давалаштва крви које организује Црвени крст Новог Сада у сарадњи са Универзитетом у Новом Саду и Студентским парламентом Универзитета у току трајања ванредног стања.
23.03.


Завршна брошура о резултатима БЕСТСДИ пројекта.

20.03. Обавештење из предмета МАТЕМАТИКА 2
Услед проглашеног ванредног стања предлажемо да учите из материјала доступног на сајту предмета, по динамици наведеној у плану предмета, и пратите обавештења.
Предлог за вид консултација:
- преко мејлова
- оформите затворену групу на Facebook -у и ставите предметног наставника у њу.
20.03. Обавештење из предмета МАТЕМАТИКА 1, МАТЕМАТИКА 3
Услед проглашеног ванредног стања колоквијуми се одлажу до даљњег. Учите даље и пратите обавештења. Консултације су омогућене путем мејлова предметних наставника.
19.03. Акција волонтерског програма Студентског парламента УНС >> Позив
17.03. Обавештавају се студенти да ће се настава и консултације одвијати помоћу Moodle платформе, веб страница нашег сајта и електронске поште у договору са професорима и асистентима.
17.03. Обавештавају се студенти, који слушају предмет НЕМАЧКИ ЈЕЗИК II, да ће се настава од ове недеље па до опозива одвијати преко Moodle- платформе за учење и путем Скајпа. Исто важи и за консултације.
17.03. Обавештење - редовне студије - Организује се један облик настава на даљину из предмета МЕХАНИКА 2 и КОНСТРУКТИВНИ СИСТЕМИ. Све док траје проглашено ванредно стање у околностима ширења COVID-19, доступне су посебне интернет странице наведених предмета. На тим интернет страница биће сва потребна и актуелна обавештења по свим питањима - предиспитним и испитним обавезама.
17.03. Драги студенти, поштоване колегинице и колеге, са задовољством Вам достављам линк електронских издања књига са интересантним темама за читање у времену проглашеног ванредног стања у околностима ширења COVID-19. (И.М.Миличић,2020)
16.03. Обавештавају се студенти да ће се, у складу са новонасталом ситуацијом, проглашеним ванредним стањем, настава из предмета МЕТАЛНЕ КОНСТРУКЦИЈЕ 2 надаље спроводити путем наставе на даљину.
Детаљне информације и упутства студенти ће добити путем emaila од предметног асистента. Консултације ће такође бити обављане путем електронске поште, којa ће свакодневно бити доступнa за сва питања.
Email асистента: tabakovic2gfs@gmail.com
16.03. У складу са проглашеним ванредним стањем у Републици Србији, обавештавамо Вас да се обуставља одржавање наставе на факултету. Биће организовано извођење наставе на даљину. Детаљне информације биће накнадно објављене.
13.03. Обавештења и препоруке за поступање у околностима ширења COVID-19
09.03. Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији и Републици Српској за 2020. годину.
05.03. Отварање 5. изложбе радова студената Грађевинског факултета Суботица - медијска подршка
05.03. 5. изложба радова студената Грађевинског факултета Суботица са модула „Архитектонско инжењерство“ из школске 2018/2019. године >>слике
03.03. Ротари клуб Суботица стипендије за ученике и студенте
24.02. Обавештење
Студенти, који желе у овој школској години обављати стручну праксу у предузећима-бироима или на Факултету, дужни су да предају попуњен Образац бр. 1, 2 и 3 на шалтер бр. 2 студентске службе од 1. до 31. марта 2020. године.
Обавештење се односи на студенте који су при упису уписали полагање и предмета Стручна пракса у шк. 2019/2020. години.
Након овог рока захтеви се неће више примати у овој школској години!!!!
Упутство са обрасцима за обављање стручне праксе
Моле се студенти да обрате пажњу код образаца, наиме избрисати упутство које стоји на обрасцу и унети одговарајући податак (пише „назив предузећа“ треба избрисати и унети нпр.ПБГ; или пише „име и презиме,“ треба избрисати и унети нпр. Петар Петровић; или код обрасца бр. 2 испод наслова Сагласност са обављањем стручне......текст упутства избрисати и одговорно лице треба да испуни образац својим текстом према упутству ...).
Припремите обрасце пре него што их однесете код одговорних лица у предузећа, односно на Факултет!
 2019. 2019. година
19.12. Састанка легитимних представника студената где се одлучивало о следећој дестинацији Грађевинијаде и наредном организатору за 2021. годину. - На састанку је једногласно изабран Палић као дестинација Грађевинијаде 2020. године!    >> Слике
10.12. Начин полагање испита предмета СЕИЗМИЧКО ИНЖЕЊЕРСТВО.
02.12. У циљу неговања културних активности студената Универзитета у Новом Саду, Универзитет је расписао нови позив за учешће студената у организованој посети позоришној представи „Бродвејске враголије“ (The Drowsy Chaperone), која ће бити изведена 23. децембра 2019. године, у Позоришту на Теразијама у Београду.
Право учешћа имају редовни студенти друге или виших година основних и интегрисаних студија на свим факултетима у саставу Универзитета. За учеснике организоване посете обезбеђени су превоз туристичким аутобусом и карта за позориште, без накнаде. Трошкове аранжмана сноси Универзитет у Новом Саду.
Реализацију програма организоване посете финансијски је подржао Институт за ратарство и повртарство, Нови Сад.
Рок за пријаву заинтересованих студената је 13. децембар 2019. године.
>> Позив и пријавни формулар
21.06.

Нови изуми од традиционалних грађевинских материјала на Грађевинском факултету у Суботици - Универзитета у Новом Саду

У холу Грађевинског факултета, отворена је изложба студентских радова, насталих у оквиру практичне наставе на предмету Традиционални материјали, под менторством професора Милана Кекановића. Резултат вишемесечног рада су три производа - „Златни черпић“, „Слам Бет“ и „ДрвоБет зидови“.

17.06. Отварање изложбе студентских радова који су урађени у склопу наставе на предмету Традиционални материјали под менторством проф.др Милана Кекановића одржаће се у четвртак, 20.06.2019. у 11 часова. Више..
28.02. Народна банка Србије у сарадњи са Грађевинским факултетом органиизује едукативну трибину које ће се одржати дана 12.3.2019. године са почетком у 13:00 часова на Грађевинском факултету.
12.02. Иновације студената – Зидови од традиционаних материјала - медијска подршка RTS.
17.01. Прво национално студентско такмичење у области осигурања под називом Осигурај знање 2019, које организује Факултет организационих наука Универзитета у Београду у сарадњи са Удружењем осигуравача Србије.
На такмичењу могу учествовати и студенти Универзитета у Новом Саду. Пријава тимова почиње у петак, 18. јануара 2019. године и траје до 31. јануара 2019. године.
15.01. Иновације студената – Зидови од традиционаних материјала - медијска подршка
 2018. 2018. година
20.11. Панел на тему запошљавања >> Питајте послодавце - Панел дискусија 20.11.2018.
05.11. Универзитет у Новом Саду доделио је награду за завршене студије у школској 2016/2017. години Валентину Салоњи студенту Грађевинског факултета у Суботици. Честитамо!
25.10. Закључак комисије за спровођење конкурса за ДОКТОРСКЕ АКАДЕМСКЕ СТУДИЈЕ.
 2017. 2017. година
12.04. Студенти Грађевинског факултета Суботице на научним конференцијама.
10.01.
Упутство за студенте који треба да одбране завршни рад - дипломце -
Уплатнице које студент треба да донесе у студентску службу пре одбране (полагања) завршног рада i докторске дисертације.
 2016. 2016. година
10.10. НАУЧНИ И СТРУЧНИ РАДОВИ СТУДЕНАТА У ШКОЛСКОЈ 2014/2015. ГОДИНИ - СПИСАК НАГРАЂЕНИХ СТУДЕНАТА.
НАГРАДE НАЈБОЉИМ СТУДЕНТИМА УНИВЕРЗИТЕТА У НОВОМ САДУ.
30.09. Обавештавају да се на скриптарници ГФ Суботица налази "Збирка решених испитних задатака из Бетонских конструкција I" аутора др Данице Голеш, у којој су детаљно урађени задаци са 12 испитних рокова из ове и претходне две године.
29.09. Најбољи студенти нашег факултета за остварен успех у току школовања су Нађ Атила и Салоња Валентино
13.06. Обавештење – Студенти који плаћају опомену за неблаговремено враћање књига позајмљених из библиотеке, дужни су да на уплатници у сврху дознаке упишу Опомена за књигу, а у позив на број упишу број индекса. Након уплате, потребно је уплатницу донети у библиотеку на увид да би се евидентирала уплата.
 2015. 2015. година
18.01. Како правилно испунити нови индекс.

Распоред предавања


21.02. Распоред часова БЛОК предавања за летњи семестар школске 2019/2020. године.
04.02. Распоред часова ОСНОВНИХ академских студија за летњи семестар школске 2019/2020. године.
12.11. Распоред часова БЛОК предавања за зимски семестар школске 2019/2020. године.
10.10. Распоред часова ОСНОВНИХ академских студија за зимски семестар школске 2019/2020. године.
10.10. Распоред часова МАСТЕР академских студија за зимски семестар школске 2019/2020. године.

Испитни рокови


20.02. Распоред испита за мартовски апсолвентски испитни рок 2019/2020. године.
08.01. Распоред испита за јануарски испитни рок 2019/2020. године.
03.12. Распоред испита за децембарски испитни рок 2019/2020 године.
04.11. Распоред испита за новембарски испитни рок 2019/2020 године.
04.10. Додатни октобарски испитни рок II 2019/2020 године.
24.09. Додатни октобарски испитни рок 2019/2020 године.
19.09. Измењени распоред испита за допунски септембарски испитни рок II 2018/2019. године.
13.09. Распоред испита за допунски септембарски испитни рок II 2018/2019. године.
02.09. Измењени распоред испита за допунски септембарски испитни рок 2018/2019. године.
30.08. Распоред испита за допунски септембарски испитни рок 2018/2019. године.
27.06. Распоред испита за септембарски испитни рок 2018/2019. године.

Корисни линкови


Линкови страница премета

Програми који се користе у настави

 • AutoCAD - бесплатан за студенте
 • Tower - бесплатна демо верзија
 • ArchiCAD
 • Ansys Student - обновљива бесплатна лиценца на 6 месеци.

eduroam - educational roaming


eduroam wireless мрежа је бесплатан сервис за приступ интернету.

Својим корисницима омогућава безбедан, брз и једноставан приступ интернету широм света, без потребе за отварањем додатних налога, уз коришћење већ постојећег корисничког имена и лозинке креираних на институцији у којој раде или студирају.

За добијање корисничког налога потребно је испунити формулар и послати га на email rezultati@gf.uns.ac.rs.

За само отварање корисничког налога потребан је најмање један радни дан.
Уколико је Ваше прво предложено корисничко име заузето добићете мејл са информацијом које Вам је корисничко име додељено.

Лозинка се мора променити или продужити сваких 6 месеци. Промена / продужење лозинке могуће је само из Академске мреже Србије.
Линк за промену/продужење лозинке је https://portal.uns.ac.rs/pass/.

Уколико не промените/продужите лозинку у датом року налог се блокира. За поновну активацију потребно је да пошаљете Ваше корисничко име и жељену лозинку на email rezultati@gf.uns.ac.rs.

Упутство за подешавање eduroam конекције..

Параметри конекције:

 • Security: 802.1x EAP
 • EAP method: PEAP
 • Phase 2 authentication: MSCHAPV2

Код логовања на институцијама у иностранству које користе eduroam сервис потребно је уписати поред корисничког имена и наставак @uns.ac.rs tj. Ваше_корисничко_име@uns.ac.rs

Јавни увид10.04. Одлука о спровођењу конкурса за избор у звање и заснивање радног односа наставника за научну област Архитектура и урбанизам ванредни професор.
12.02. Одлука о спровођењу конкурса за избор у звање и заснивање радног односа наставника за ужу научну област математика за радно место доцент.
23.01. Извештај о пријављеним кандидатима на конкурс за избор у звање сарадника Универзитета - Асистент за научну област Геодезија.
16.10. Одлука о спровођењу конкурса за избор у звање и заснивање радног односа наставника за ужу научну област архитектура и урбанизам за радно место доцент.
01.10. Одлука о спровођењу конкурса за избор у звање и заснивање радног односа наставника за ужу научну област Инжењерска механика.
17.09. Одлука о спровођењу конкурса за избор у звање и заснивање радног односа наставника за ужу научну област Грађевински материјали.
18.07. Извештај о пријављеним кандидатима на конкурс за избор у звање сарадника Универзитета - Асистент за научну област Грађевинарство.
07.11. Извештај о пријављеним кандидатима на конкурс за избор у звање сарадника Универзитета - Асистент са докторатом за ужу научну област Инжењерска механика.
07.11. Извештај о пријављеним кандидатима на конкурс за избор у звање сарадника Универзитета - Асистент ca докторатом, за ужу научну област - Архитектонско инжењерство и урбанизам.
21.04. Извештај о пријављеним кандидатима на конкурс за избор у звање сарадника Универзитета - Асистент за уже научне области Грађевинске конструкције, Саобраћајнице, Геотехника, Урбанизам, Геологија и Геодезија, на модулима Грађевинске конструкције, Саобраћајнице, Архитектонско инжењерство и урбанизам.
Medunarodna konferencija